luni, 2 februarie 2009

Tort frisca cu crema de vanilie si fructe de padure










Blat:
Foi piscot rotund.

Creme:
- 1 plic Dr. Oetker - Crema fructe de padure
- 1 plic Dr. Oetker - Crema de vanilie

Sirop:
- 4 linguri zahar
- apa
- esente

Ornare:
- 500 ml frisca lichida Hulala cu 2 plicuri de intaritor frisca.
- 2 plicuri Dr. Oetker - Glazura caramel
- Cirese confiate - Ambrosio
- putin colorant (verde)

Mod de preparare:

Cremele se fac conform indicatiilor de pe plic. Frisca se amesteca cu intaritorul de frisca si se bate bine. Se dau la frigider pentru 15-20 min. Siropul se obtine prin topirea zaharului la foc mic dupa care se adauga apa dupa preferinta (in functie de cat de dulce se doreste siropul), se mai fierbe putin si se da la rece. Inainte de a se folosi se adauga esenta dupa preferinta.
Blatul se insiropeaza foarte putin, apoi se pun cremele in ordinea dorita, se glazureaza si se da la frigider pentru 2 ore. Apoi se orneaza dupa preferinta.
Daca nu aveti colorant verde puteti amesteca colorant albastru cu galben in functie de nuanta de verde dorita (eu asa am facut pentru ca nu am gasit colorant verde).

3 comentarii:

Steffy spunea...

Hi,
Thank you!
You have a nice blog too. :-)

Best wishes,
Steffy

Amalia spunea...

Steffy tare dragute torturile tale vad ca ai si ustensile... iti urez sa faci cat ma multe torturi unul mai frumos ca altul, uite te-am pus sub urmarire :))

Steffy spunea...

Multumesc frumos Amalia. La capitolul ustensile sunt mai saraca...le procur greu si in timp...dar nu ma dau batuta.
Te pun si eu sub urmarire ;-)
Pup!