duminică, 21 iunie 2009

Bilute de biscuiti






Ingrediente
250 g biscuiti
125 g nuci
1 pahar apa
2 linguri cacao
5 linguri zahar
2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie
visine din visinata
nuca de cocos rasa (alba sau colorata) pentru decor

Mod de preparare

Se dau prin masina de tocat biscuitii si nucile, apoi se pun intr-un castron. Separat, se prepara intr-un ibric, pe foc, un sirop din apa, cacao si zahar. Siropul trebuie sa fie subtire. Siropul cat este fierbinte, se toarna peste biscuiti si nuci, se adauga romul si coaja rasa de lamaie amestecandu-se bine. Cu mana uda, se formeaza bilute mici, punand in mijloc cate o visina din visinata si apoi se dau prin nuca de cocos. Se lasa la uscat 2-3 ore, dupa care le puteti servi.
(Sursa: gastronomie.ele.ro)









Niciun comentariu: